Heb jij zin om capoeira te doen maar weet je niet goed wat je moet verwachten? Hier vind je een woordje uitleg over hoe een typische training er aan toe gaat. We geven ook enkele tips mee die van je eerste training gegarandeerd een succes maken.

Het verloop van een training

Elke training duurt anderhalf uur en bestaat uit 3 onderdelen: de opwarming en stretching, de training op zich en een roda (leer hier meer over de capoeira roda) waar we de geleerde technieken leren toepassen.

Tips

  • Capoeira speel je op blote voeten, die sportschoenen hoef je dus niet mee te brengen.
  • Je hoeft voor je eerste lessen nog geen “uniform” te hebben: een lange trainingsbroek en een los T-shirt zijn voldoende. Het belangrijkste is dat jij aangenaam en vrij kan bewegen in je sportkledij.
  • Wees op tijd. Zorg je dat 15 minuten voor de start van de training aanwezig bent. Zo heb je voldoende tijd om je om te kleden en kan de training tijdig starten.
  • Breng een flesje water mee zodat je gedurende de hele training gehydrateerd blijft. Probeer het bij water te houden, frisdranken en sport gaan niet samen.
  • Breng eventueel een handdoekje mee om je zweet af te vegen.
  • Je hoeft niet zenuwachtig te zijn. Wanneer je capoeira ziet op internet of in een show ziet het er allemaal heel indrukwekkend uit. Salto’s, rondvliegende trappen, heel wat acrobatie, … Als capoeirista leer je die dingen alleen door jarenlang te trainen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat capoeira te moeilijk is, want iedereen kan capoeira leren!
  • In onze club stellen we geen eisen over je algemene fitheid of lenigheid. Het klopt dat capoeira enige flexibiliteit en kracht vergt, maar dat leren we je aan. Na een tijdje te trainen zal je jezelf al veel leniger voelen. Door capoeira te trainen ontwikkel je kracht, lenigheid en reflexen.