Capoeira is een Afro-Braziliaans spel waarin gevecht, acrobatie, muziek en ritme gecombineerd worden. Ontspanning en fysieke inspanning gaan hand in hand waarbij kracht, lenigheid, snelheid, reactievermogen en muzikale vaardigheden ontwikkeld worden. Daarnaast gaat er ook aandacht naar de Braziliaanse cultuur, geschiedenis en taal.

Capoeira Leuven organiseert al jarenlang trainingen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Bij ons leer je alle aspecten van capoeira in een leuke en vriendschappelijke omgeving. Hoewel capoeira in eerste instantie een vechtkunst is en we in elke les aan onze conditie, kracht en technieken werken, doen we dit steeds op ieders eigen tempo. We vinden een persoonlijke begeleiding erg belangrijk en trainen daarom steeds in beperkte groepen.

Capoeira Leuven is lid van de internationale groep ‘G.I. Mundo Capoeira‘ met het hoofdkwartier in Salvador da Bahia, Brazilië. Onze trainers werden allen binnen de groep erkend als gekwalificeerde lesgevers en worden continu bijgeschoold.

Je kan bij ons ook terecht voor workshops, initiatielessen of sportkampen in regio Leuven en ver daarbuiten. Als je capoeira wil verwerken in je evenement, kunnen we je ongetwijfeld helpen.

We trainen in vriendschap, we helpen elkaar bij de oefeningen en we zorgen dat kwetsuren tot een minimum beperkt blijven.